MyMenu2

bouwverslagen


Alfa  A19n  Autodelta

Gedurende 1967 tot 1972 bouwde Alfa Romeo in samenwerking met Saviem  Renault lichte vrachtwagens en bussen.  Autocarro  Alfa A15n, A19n en A38n met laadbak en F20n Furgone bestelbussen.Restauratie van een gecrashte 6C 2500S Ghia’Rudi Crespi’


Zaterdag 27 augustus 2016 dag 1 van het Spettacolo Sportivo op Zandvoort .
De eerste gang was naar de prachtige Alfa Romeo Miniatura expositie in pitbox 7-8.
Fer Akkermans en Teun ter Voert waren verantwoordelijk voor 7 vitrines met 220 Alfa Romeo miniaturen en daarnaast nog modellen van de Duetto in schalen 1:2 en 1:5 en 1:8. Fer is weken bezig geweest met de voorbereiding. Elk plankje, in de vitrines was ingedeeld op het thema ’50 anni Spider’ en veelal voorzien van een diorama. Teun heeft zich toegelegd op de logistiek en de aankleding, zoals het verzorgen van een vrachtwagenbus voor  7 Ikea vitrines en 18 pallets om een tweetal podia te creëren. Je raakt niet uitgekeken op al die prachtige Alfa Romeo miniaturen. Een foto impressie is te vinden op dit blog via de volgende link:  Esposizioni 2016

Maar er is meer te doen op het Spettacolo Sportivo. Als Alfa  Miniatura verzamelaar is de volgende gang naar de handelaren, die miniaturen aanbieden.
Als eerste kwam ik bij Richard Crompton, een heel aardige Engelsman, ieder jaar aanwezig op het Spettacolo. Ik was al getipt dat hij wat interessante stukken bij zich had, met daarbij behorende aantrekkelijke prijzen.

In de vitrine van Richard stond een model van BBR Models in een gelimiteerde uitgave. Meestal te koop in de prijsklasse boven de € 250.00, nu voor slecht  € 45.00.
.............Lees meer!!!


Bouwverslag Alfa Romeo 1600 Spider Duetto 1:8 

21 september 2015 
clip_image002

Eind februari werd de laatste aflevering van de Alfa Romeo Spider Duetto 1:8 nummer 105 door uitgeverij Hachette uitgeleverd.
Els Franse, de zus van Ger Franse heeft ruim twee jaar lang wekelijks de 105 afleveringen gekocht bij haar plaatselijke kioskman in Milaan, waar ze ook haar TV gids kocht.
.............Lees meer!!!


Bouwverslag Giro d'Italia , Tour de France

Miniatura Alfa Romeo Ciclismo

Delta Models, Leonardo Mainardi heeft de afgelopen jaren al diverse (ver-)bouw modellen voor ons gemaakt, naast zijn vele lokale Polizia Alfa’s (oa Politie Amsterdam/Driebergen Spiders, Sud Politie en de Lilli Bertone GT cabrio). Vanaf eind oktober 2014 heeft hij een aantal wielervolgwagens van de Giro d’Italia en Tour de France voor Miniatura gebouwd, die we reeds in de maandelijkse Novità hebben gemeld. Hierbij laat hij enige stappen zien hoe deze verbouwingen tot stand zijn gekomen.
Als basis gaat hij uit van de bekende M4 (of Fabbri) en DeA-Grani die-cast 1:43, gedemonteerd, kaal getrokken, dak aangepast, opnieuw gespoten, opgebouwd met etsdelen, lampen en wielerdecals. Voorzien van bewerkte witmetaal racefietsjes en etsrekken (oa.op basis van AMB CC). Om het interieur nog compleet te maken vind je op de achterbank zelfs een verkleinde Giro d’Italia routekaart en een rose Gazetta della Sport krantje.

Van Leonardo kunnen we in 2015 nog meer Giro Alfa volgwagens verwachten van de illustere Italiaanse wielerhelden Coppi, Bartali, Adorni en Gimondi. oa. Giulietta berlina San Pellegrino, Giulia’s en 6C Freccia d’Oro direttore corse.  (nb  december 2022 is Leonardo overleden, 69 jaar. RIP).
.............Lees meer!!!

Bouwverslag RZ en SZ Trofeo

Het startveld van de Trofeo Zagato race voor de GP form.1 van Monaco 1993 nagebouwd.
Op pole position rood-wit SZ  Trofeo no1 (van Mauro Trione) op basis van 1:43 Provence Moulage 
.............Lees meer!!!

Geen opmerkingen: