MyMenu2

Registro

Eind 1992 ben ik met het Alfa Romeo model register gestart,  toen Gijs Jordans (SCARB MARC >1985) ermee ophield. In 1993 hebben we de model bestanden afgestemd met Paolo Rampini voor zijn boek (Automodelli Alfa Romeo 1910-1993)
Dr.Luc Colemont  onderhield onze website van maart 1997 tot februari 2005, die site bestaat inmiddels niet meer online. http://www.alfaromeominiatura.com/
In 2011 deed Dr.Luc Colemont nog een blog alfaromeominiatura.posterous.com. voor me. Door zijn drukke werk voor het internationale darmkanker preventie programma bleef deze webside ook niet up to date.  Vanaf 2001 wordt  maandelijks per E-mail het modellen nieuws verstuurd naar ca. 150 verzamelaars wereldwijd. Vanaf begin 2014 hebben John Langeveld en ik die maandelijkse Novità
Alfa Romeo Miniatura informatie in dit blog vastgelegd.

ALFA ROMEO Registro Miniatura
Een omvangrijke ‘catalogus’ met meer dan 10000 ALFA ROMEO schaalmodellen wordt al sinds 1992 up to date gehouden ! De gegevens zijn overzichtelijk vastgelegd in spreadsheet vorm (Microsoft Excel). Het biedt op een eenvoudige manier de mogelijkheid de gegevens te raadplegen, naar eigen wens af te drukken, te sorteren en aan te blijven vullen met nieuwe modellen of met prijzen en zo op de eigen verzameling het overzicht te houden.

ALFA ROMEO Registro Miniatura toont per bouwjaar vanaf 1910 de verschillende 1:1 typen met daarbij de uitgebrachte modelmerken, ref. nummers, schaal, kleur, materiaal, land van herkomst en bijzonderheden. De volledige model historie is te vinden met bijvoorbeeld: vooroorlogse auto’s, ontwerp/concept prototipo’s, sports- en racecars, Indy/formule 1 en rally wagens, bussen/ vrachtwagens, berlina’s, GT’s en spiders. Tevens wordt naar een bladzijde in het bekende ALFA ROMEO boek van Luigi Fusi (Tutte le vetture dal 1910 (-1977) verwezen voor een beschrijving en foto van het origineel.


Bij het samenstellen en verfijnen van dit modellen register zijn vele bronnen geraadpleegd  zoals:
·         clubbladen van diverse  ALFA ROMEO  clubs.
·         Nederlandse en buitenlandse  schaalmodel bladen.
·         catalogi/websites van resin/die-cast- en handbouw/kit- fabrikanten en distributeurs.
·         diverse schaalmodel boeken, vele privé verzamelingen, fora en internet websites.
·         Gijs Jordans’ SCARB “ALFA ROMEO in model “2e druk 1985 was het startpunt.

Een paar maal per jaar kopen we gezamenlijk handbouw modellen aan, in o.a. Italië, waarop we maximaal -25% korting krijgen op de winkelprijs.

>>>>>>>Bij gezamenlijke aanschaf van oa. Tron-BeeBop-GAG, RaMei, Gulp Model, 
 FB Model,  Alfone Model by Perico, Lilliput-Vitali, DeltaModels, Sport Goodies,  Giocher  of  Autodelta43  via  Miniatura  mogen we op een korting van hen rekenen. 

Reservering is in 1e kwartaal 2024 mogelijk, voor levering april-mei.

6 opmerkingen:

Unknown zei

Fantastic! From italy.

Campari zei

Ziet er allemaal top uit!

Hans zei

Mooi gedaan, heren!
Groet,
Hans

Unknown zei

Goed bezig, Fer!

groet, Piet S.

Tjerry van der Zijden zei

Echt heel mooi.

Anoniem zei

Härlig hemsida!
Inspirerande. Är själv en Alfa-samlare på liten nivå.
Tack från Peter i Sverige! : )